Ads Top

R-net doet intrede in Zuid-Holland

R-net, hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer, werd vandaag door gedeputeerde Ingrid de Bondt en directeur Techniek van Arriva Nederland Ietze van der Meer officieel geïntroduceerd in Zuid-Holland. Buslijn 400 tussen Leiden en Zoetermeer is de eerste lijn die onder het R-net keurmerk rijdt.

Doelstelling is om met R-net in de gehele Randstad frequent, stipt en comfortabel vervoer te bieden. In Zuid-Holland worden de komende jaren in totaal 9 R-net bus- en treinverbindingen gerealiseerd. Ook in Noord-Holland en Flevoland wordt het netwerk uitgebreid.

Ingrid de Bondt over de lijn tussen Leiden en Zoetermeer: “Hier reizen veel scholieren en forenzen en die krijgen nu met R-net meer reiscomfort én een snelle betrouwbare verbinding. De R-net-bus heeft voorrang op ander verkeer en we hebben een aantal infrastructurele doorstromingsmaatregelingen genomen. De komende jaren breidt R-net zich uit over Zuid-Holland. De buslijn Leiden – Zoetermeer is een mooie eerste stap.”

De eerste R-net-bus in Zuid-Holland is met de nieuwe dienstregeling in gebruik genomen. Arriva verzorgt de ritten op dit traject, met bussen die qua uiterlijk en comfort zijn aangepast aan de eisen van R-net. Dat houdt onder andere in dat de verbindingen zijn voorzien van gratis WiFi, luxe stoelen, wegklapbare arm- en voetsteunen, individueel regelbare klimaatregeling, een laag geluidsniveau in het voertuig, meer beenruimte en USB-aansluitingen om bijvoorbeeld smartphones op te laden.

Alle haltes die de bussen van R-net tussen Leiden en Zoetermeer aandoen zijn de afgelopen periode vernieuwd: ze hebben duurzaam meubilair, duidelijke en actuele reizigersinformatie en gebruiksvriendelijke fietsenstallingen. De haltes zijn toegankelijk, ruim en hebben dezelfde herkenbare rood-grijze kleurkenmerken als de bussen.

Bij twee van de nieuwe haltes doet R-net een pilot voor het opwekken van energie: de daken van de abri’s zijn voorzien van zonnepanelen. De stroom wordt teruggeven aan het elektriciteitsnet. Daarnaast zijn er oplaadpunten voor e-bikes.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.