Ads Top

Meer provinciale bushaltes toegankelijk voor reizigers met beperking

Deze maand krijgen acht provinciale bushaltes een make-over, zodat minder validen makkelijker kunnen in- en uitstappen. Provincie heeft 1,2 miljoen euro uitgetrokken om knelpunten in het openbaar vervoer aan te pakken. Het accent ligt daarbij op het verbeteren van de voorzieningen bij provinciale bushalten en het toegankelijk maken van halten.

Volgens wettelijke richtlijnen moet 40 procent van de Zeeuwse halten toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een opgehoogd perron voor reizigers in een rolstoel en geleidelijnen voor reizigers met een visuele beperking. Ook de bus zelf moet zodanig kunnen knielen dat de reiziger vanaf de halte drempelloos kan instappen.

Op dit moment ligt het aantal toegankelijke bushalten in Zeeland onder de norm. “Dat moet beter”, aldus gedeputeerde Van der Maas. “Daarom zijn we bezig met een forse inhaalslag. Daarbij kiezen we ervoor om minimaal een halte per dorp, wijk of kern toegankelijk te maken. Ook zorgen we ervoor dat knooppunten en belangrijke voorzieningen als een ziekenhuis of zwembad voor iedereen toegankelijk zijn. Als Provincie willen we daarbij het goede voorbeeld geven. Op dit moment zijn 18 van de perrons die wij beheren volledig toegankelijk; eind 2018 moeten dat er 46 zijn. Daarmee zijn we een eind op streek om aan de regionale doelstelling te voldoen.”

In november van dit jaar worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:
Busstation Terneuzen (N252): zes perrons toegankelijk maken
Vlissingen Vrijburg, halte Abeele (N661): twee perrons toegankelijk maken
Sloeweg / Oude Rijksweg,(N664): fietsenrekken plaatsen bij halte 's Heer Arendskerke
Colijnsplaat Zeelandbrug (N256): twee perrons toegankelijk maken
Schuddebeurs Dorp (N654): twee perrons toegankelijk maken
Noordgouwe Dorp (N654), twee perrons toegankelijk maken en fietsenrekken plaatsen
Sint Maartensdijk Provinciale weg (N286): twee perrons toegankelijk maken
Tholen Deltaweg (N286): fietsenrekken plaatsen


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.