Ads Top

Poortjes Amsterdam Centraal dicht

Na een proef sluiten op 4 december de poortjes op Amsterdam Centraal. Het station blijft natuurlijk gewoon open.

Reizigers openen de poortjes met hun OV-chipkaart met NS-reisproduct en voldoende saldo. Passanten en gebruikers van bus, tram, metro of pont kunnen via de IJ- en Amstelpassage zonder in te checken de andere zijde van het station bereiken. Verschillende horecagelegenheden aan het eerste perron zijn bereikbaar zonder poortjes te passeren. Bezoekers kunnen gebruik maken van de nieuwe trappen vanuit de centrale hal.

Op station Amsterdam Sloterdijk, het laatste Amsterdamse station waar de poortjes nog niet gesloten zijn, vindt van 30 november tot en met 2 december een proef plaats. Als deze positief verloopt, sluiten nog voor het einde van het jaar ook hier de poortjes.


De eerste weken zullen extra servicemedewerkers assisteren bij de poortjes. Reizigers worden via posters, omroepberichten en social media geïnformeerd. Bij de Service- en Informatiebalies op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport en in de treinen die Amsterdam Centraal aandoen, attenderen wij (internationale) reizigers op het gereedhouden van hun vervoerbewijzen om uit te kunnen checken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.