Ads Top

Station Winsum krijgt nieuwe lift

ProRail besluit een nieuwe lift te installeren op station Winsum. De huidige lift voldoet niet meer en is aan vervanging toe. Ook vandalisme wordt in samenwerking met de gemeente aangepakt. Zo blijft het station prettig en toegankelijk voor alle reizigers.

De huidige situatie op het station in Winsum wil ProRail graag verbeteren. De leeftijd van de lift zorgt voor bovengemiddeld veel storingen. Daar willen we vanaf met een nieuwe lift. Nieuwe liften zijn veel minder gevoelig, voldoen aan alle eisen en doen dagelijks hun werk op vele stations in Nederland. ProRail gaat op station Winsum zo’n nieuwe lift realiseren.

Zo nu en dan was baldadigheid en vandalisme oorzaak van de storingen. Nieuwe liften zijn daar beter tegen bestand. Daarnaast werkt ProRail in samenwerking met de gemeente aan terugdringing van vandalisme en hangjongeren. Denk aan de toepassing van toezicht met camera’s, verbetering van de verlichting en actieve controles. In samenwerking met de gemeente werken we aan handhaving van de openbare orde.

ProRail besloot aanvankelijk tot vervanging van de lift door een hellingbaan en liet daarvoor een ontwerp en een begroting maken. Er werd geld vrijgemaakt om het budget voor vervanging van de lift te vergroten. In verdere aanloop naar de bouw stuiten we echter op een teleurstelling. De bodemgesteldheid en de ligging van de hellingbaan bleken onverwacht buiten proportioneel hoge kosten met zich mee te brengen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.